All season banden kopen

Als u op zoek bent naar een set banden die alle omstandigheden aankan, moet u all season banden kopen. All season banden hebben veel voordelen ten opzichte van andere typen banden ( zomerbanden, winterbanden), zoals meer tractie en een betere wegligging onder uiteenlopende omstandigheden. Hier bij Autobanden Planeet bieden wij een ruime keuze aan vierseizoenenbanden voor uw voertuig. Dus of u nu in de stad rijdt of vaak op de snelweg, wij hebben de perfecte set banden voor u!

Waarom all season banden?

Wij van Autobanden Planeet zetten kwaliteit en service voorop, daarom vinden we het belangrijk dat klanten alles horen te weten over autobanden. Communication is namelijk the key. All season banden worden ook wel verkocht als all weather banden of vierseizoenenbanden. Dit zijn banden die geschikt zijn voor de winter en zomer periodes. Bij winterse temperaturen blijven de banden zacht, en bij zomerse temperaturen blijven de banden hard. Is dit dan wel ideaal en veilig genoeg om ermee te rijden? Wij leggen dit even kort aan u uit wat de voordelen van all-season banden zijn.

  •  All season banden zorgen voor genoeg grip in de winter

Nederland heeft een gematigd klimaat. Extreme temperaturen komen hierdoor zelden voor. Met de all- weather banden heeft de auto dus voldoende grip op de weg in de winter. LET OP! Als er een dikke laag sneeuw ligt op de weg, dan zijn winterbanden wel de meest veilige keuze.

  • De banden hoeven niet verwisseld te worden

Elk jaar verwisselen wel zo’n 3,2 miljoen Nederlanders van winterbanden naar zomerbanden, en andersom. Met all season banden is dit niet meer nodig. 

  • Met all season banden is het toegestaan om ook in de winter in het buitenland te rijden.

Zo is het in Duitsland en Oostenrijk toegestaan om met all season banden in de winter er te rijden. De banden moeten wel voor 31 december 2017 geproduceerd zijn. Als het later is geproduceerd moet er op de band ook een pictogram staan met een berg en sneeuwvlok.

All season banden, zomerbanden en winterbanden

De meeste mensen denken pas aan hun banden als er een probleem is. Maar uw banden zijn een van de belangrijkste onderdelen van uw auto, en het is belangrijk om de juiste banden te kiezen voor de omstandigheden waarin u gaat rijden. Vierseizoenenbanden zijn een goede keuze voor de meeste bestuurders. Ze bieden goede tractie in zowel natte als droge omstandigheden en presteren goed in zowel warm als koud weer.

Zomerbanden zijn ontworpen voor warm weer en bieden uitstekende grip op droog wegdek. Ze zijn echter minder effectief bij koud weer en mogen niet worden gebruikt in besneeuwde of beijzelde omstandigheden. Winterbanden zijn ontworpen voor precies dat winterweer. Ze hebben een dieper profiel dan all season of zomerbanden, waardoor ze meer grip hebben op de weg bij sneeuw en ijs. Ze bevatten ook speciale rubbersamenstellingen die flexibel blijven bij koude temperaturen, waardoor ze hun grip op de weg behouden. Dus als u op zoek bent naar nieuwe banden, zorg er dan voor dat u de juiste banden kiest voor het komende seizoen.

All season banden kopen hangt af van verschillende omstandigheden

Vierseizoenenbanden zijn ontworpen om het hele jaar door tractie te bieden, zelfs bij sneeuw en ijs. Ze hebben doorgaans een dieper profiel dan zomerbanden, en hun rubbersamenstelling is ontworpen om flexibel te blijven bij koud weer. Daarom kunnen all season banden de tractie en veiligheid in winterse rij-omstandigheden verbeteren.

Ze zijn echter niet noodzakelijk de beste keuze voor elke bestuurder. Sommige deskundigen adviseren mensen die in gebieden wonen waar vaak sneeuw en ijs ligt om speciale winterbanden te gebruiken, die speciaal voor deze omstandigheden zijn ontworpen. Ook mensen die vaak in extreme temperaturen (warm of koud) rijden, kunnen overwegen banden te gebruiken die specifiek voor die omstandigheden zijn ontworpen. Uiteindelijk hangt de beste bandenkeuze af van de specifieke rij-omstandigheden waarmee u te maken krijgt.

Met vierseizoenenbanden hoeft u uw banden niet te wisselen

Als het op banden aankomt, zijn er heel wat keuzes te maken. Een belangrijke keuze is het al dan niet kopen van vierseizoenenbanden. Vierseizoenenbanden zijn ontworpen om goed te presteren in uiteenlopende omstandigheden, waaronder warm en koud weer. Daarom zijn ze een goede optie voor wie niet om de paar maanden van band wil wisselen. Bovendien hebben vierseizoenenbanden doorgaans een langere levensduur dan andere bandentypen, waardoor ze op de lange termijn een voordelige optie zijn. Dus als u op zoek bent naar een band die alles aankan wat de weg te bieden heeft, dan zijn vierseizoenenbanden wellicht de juiste keuze voor u.

All Season Banden Kopen

Contact

Heeft u vragen over all season banden kopen? Of heeft u andere vragen? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. U kunt ons telefonisch bereiken op 071 341 1079 of 06 38 25 95 25. Ook kunt u ons gerust uw vragen mailen naar info@autobandenplaneet.nl. Natuurlijk bent u altijd van harte welkom bij ons op de zaak, adres: Katwijkerbroek 71, 2223 XN Katwijk. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste banden aanbiedingen? Zorg er dan voor dat u ons volgt op Facebook.